Att lösa en lägenhet i Göteborg kan vara svårt att lösa 2017, men jag lyckades med det så sent som förra året!

Hur då?

Jo, genom att kontakta privata fastighetsägare i Göteborgsområdet direkt. Hur bär man sig åt?

Det hela är egentligen väldigt simpelt.

Jag tycker många försvårar processen onödigt mycket.

Det finns en bostadskö i Göteborg – BoPlats – och det finns privata hyresvärdar i Göteborg. Står du i kön får du vänta – kontaktar du privata hyresvärdar direkt har du större chans att faktiskt få dig ett förstahandskontrakt.

Med detta sagt är det viktigt att du har ett relativt välbetalt jobb då det ökar dina chanser att vinna en hyresvärds förtroende för dig. Jag hade ett rätt bra jobb när jag sökte lägenhet och kunde nyttja det för att skaffa mig en lägenhet i förstahand.

Har du inte ett jobb tycker jag du gör bäst i att vänta tills dess att du har ett jobb innan du börjar söka efter en lägenhet i Göteborgsområdet. Annars kan det vara så att du ger fel intryck hos en hyresvärd enbart baserat på att du arbetslös.

Vänta istället tills du har ett jobb och kontakta först då hyresvärdar. Jag har sammanställt en lista med hyresvärdar i Göteborg: https://bostadskaos.se/privata-hyresvardar/goteborg/

När du väl har ett jobb – börja fila på din story!

Skriv ett roligt mail! Skriv en låt! Vad som helst.

Något utöver det vanliga där man har en nedstämd story om att man strax blir bostadslös. Alla har en unik story i dagsläget. Vissa har till och med barn för att vara rent krass.

Därför är det viktigt att du tillför något utöver det vanliga när du söker lägenhet i Göteborg. Om inte lön – så en unik story i alla fall!

Det viktigaste av allt är att du är duktig på att skriva och ringa. Har du jobbat med telefonen som redskap kommer du märka att detta är något som definitivt gynnar dig i ditt sökande efter en bostad i Göteborgsområdet.

Beroende på hur mycket du vill ha en lägenhet föreslår jag att du ringer och mailar varenda privat fastighetsägare i Göteborgsområdet tills dess att du blir anmäld för trakasserier.

Kanske inte riktigt – men jag hoppas du är med på premissen!

Det gäller alltså att inte ge upp under några som helst omständigheter och köra stenhårt tills man når sitt mål.

Det må råda en bostadskris i vårt land men förr eller senare blir en lägenhet ledig och då kan det vara just ditt namn hyresvärden tänker på förutsatt att du gjort ett bra intryck.

Ska sanningen fram fick jag inte bara en lägenhet – utan två! – när jag sökte lägenheter i Göteborg.

Det var betydligt lättare sagt än gjort, men jag är en fena på att skriva säljande texter och fick 2 hyresvärdar att nappa.

Kom ihåg: nedstämda historier om hur man är i desperat behov av en lägenhet i Göteborg har alla privata hyresvärdar mer än tillräckligt av.

Roliga, unika historier däremot – som toppas med att man inte kommer ha några problem med att betala hyran för all framtid – det är inte lika vanligt!

Nästa tips har med själva hyran att göra.

Överväg att erbjuda en privat fastighetsvärd minst en, eller varför inte fler, depositioner för månadshyran.

Det gjorde jag – och det visade ytterligare på min betalförmåga.

I slutändan ville hyresvärden inte ha någon deposition utan nöjde sig bara med att jag betalade min hyra i förskott varje månad. Men det är som sagt ett bra sätt på för att visa att man faktiskt har råd att hyra en lägenhet en längre tid.

Att hitta privata fastighetsvärdar i Göteborg tar tid, jag som skriver den här artikeln har därför sammanställt en lista med privata hyresvärdar i Göteborgsområdet.

Då listan tagit en stund att sammanställa väljer jag att ta betalt för min tid. Jag anser detta vara en rättfärdigad kostnad baserat på tiden det tagit att samla in alla hyresvärdar.

Till dig som läser det här: kör hårt! Ge inte upp!

Det går att få sig en lägenhet – man måste bara göra något utöver det vanliga. Privata hyresvärdar är svaret 2017!